Bieten-hoestdrank!

Voor de stoere bieten-fan heb ik deze keer een recept voor een hartig zoet hoest-drankje. Speciaal voor de zieken die in de lappenmand liggen. Het bieten-drankje is ook geschikt als versterkende oppepper wanneer je je nestje weer gaat verlaten en je bijna klaar bent om weer de wereld in te trekken.

bietendrankje (2)

Ingrediënten:
• 1 eetlepel venkelzaad
• 2 eetlepels gedroogde jeneverbessen
• kleine theelepel kruidnagel
• 150 ml water
• 3 uien
• 2 eetlepels honing
• 250 ml bietensap

Laat het venkelzaad, de jeneverbessen en de kruidnagels circa 15 minuten weken in 150 ml lauw water. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Meng de uien met twee eetlepels honing in een kom en zet de kom op een pan met kokend water. Laat het mengsel zachtjes pruttelen. De honing trekt nu het vocht uit de uien.

Breng ondertussen het water met het venkelzaad, de jeneverbessen, en de kruidnagels zachtjes aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg het kruidenmengsel toe aan het uienstoofsel. Laat dit stoofsel nog 1,5 uur rustig pruttelen.

Giet er een halve liter bietensap bij en laat het mengsel een uurtje staan. Zeef daarna de hoestdrank en giet hem in een schone fles. Zet het drankje tot gebruik koel weg. Met dit recept maak je circa 400 ml hoestdrank. De drank is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Neem af een toe een klein slokje van deze hoestdrank. Drink verdeeld over de dag twee tot drie borrelglaasjes. Beterschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s