Voor de stoere eter: bietjes met gember

Bij bietjes kun je denken aan zacht en zoet, of zoet met fris. Deze smaken maken bietjes heel toegankelijk. Voor de stoere eter mag het best een beetje pittiger!

bietensalade met gember en munt
bietensalade met gember en verse munt

Bietensalade met gember 
Het zoete aardse van de bietjes combineert verrassend goed met het verwarmende en prikkelende karakter van gember. Zoals in dit gerecht bijvoorbeeld: Een salade van gekookte biet met een dressing van kwark, gembersiroop, citroensap, peper, zout, fijngehakte stemgember en reepjes verse munt.

Warme gerechten met gember
Gember combineert ook prima met bietjes in warme gerechten. Een heel smakelijk hartig gerecht is bijvoorbeeld eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember.  Je kunt de bieten ook bereiden in de oven: gepofte biet met geitenkaas, walnoten en gember

Lekker zoet
Voor de liefhebbers van zoet is dit een aanrader: gember-bietentaart van Ottolenghi.. Toen ik het nieuwste boek van Ottolenghi in handen had kon ik niet wachten met bakken. De titel “Sweet” zegt het al, het is een boel vol verrassende zoete gerechten van deze smaaktovenaar. En kijk eens hoe mooi de bietjes de taart kleuren!

20180203_150027
gember-bietentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s