Een bietje energie

een bietje energie

Ik ga op reis en ik neem mee… een energiereep met noten, vruchten en bietjes! Zacht, zoet, smeuïg met een bite.

Je kent ze misschien wel: die lekkere noten-vruchtenbolletjes. Bij wijze van experiment maakte ik een eigen variant met rode bietjes. En ja: gelukt! De energiereepjes zijn makkelijk te maken. Je kunt ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je zo lang kan wachten ten minste 🙂  Dit snoepgoed is ook prima in te vriezen.

Ingrediënten
75 gram biet
20 gram bietensap
1 teaspoon citroensap
1/8 teaspoon zout
75 gram gedroogde pruimen
125 gram dadels
50 gram cashewnoten
70 gram zonnebloempitten
circa 40 gram kokos

En zo maak je ze
Maal de bieten met het bietensap, het citroensap en het zout tot een gladde massa. Snijdt de pruimen en dadels in stukjes. Meng de vruchten met de bietenmassa. Laat het mengsel een kwartiertje staan. Daarna maal je het mengsel in een hakmolen of blender. Het moet een fijne massa worden, maar je mag best nog wat kleine stukjes gedroogd fruit zien. Hak de cashewnoten fijn. Meng  de cashew nootjes en zonnebloempitten door het bieten-fruit mengsel. Nu komt een onderdeel wat zeker niet vervelend is: goed proeven! Voeg eventueel nog wat citroensap of wat zout toe. Door het zuur van de citroen worden de energiereepjes wat frisser en komt het zoet uit de bietjes en de pruimen beter tot zijn recht. Door het zoet proef je alle smaken (ook het zoet) beter.

Leg het mengsel op een vel bakpapier. Maak er met je handen een vierkante of rechthoekige plak van. Vouw papier dicht en laat het een paar uur in de koelkast stijf worden. Bestrooi de bovenkant met kokos. Draai de energiereep om en bestrooi ook de andere kant met kokos. Vouw het pakketje weer dicht en leg de energiereep nog een dag in de koeling.

Als je het leuk vind kun je er ook bolletjes van maken. Hiervoor neem je wat van het mengsel in je hand, ter grootte van een walnoot. Draai het mengsel tot een bolletje en rol het balletje vervolgens door de kokosrasp.

Ik wens je heel veel plezier en alvast eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s