Chocolademousse met een herfstkleur.

cocolademousse met een herfstkleur

Chocolademousse met een herfstkleur. Vorige week zag ik een grappig recept voor chocolade mousse met sinaasappel. Zonder boter, met alleen pure chocolade en sinaasappel, snel en makkelijk zelf te maken. Zou dat ook met bietjes kunnen? Zie hier het resultaat! Een heerlijke zachte aardse mousse met een prachtig herfstkleurtje.

Ingrediënten:
* bieten puree 100 gram
* 50 ml bietensap (en nog lekkerder: appelsientje met appel en framboos)
* 150 gram pure chocolade
* snufje zout
* eventueel: lepel zoet (ahornsiroop, graanstroop, diksap, honing of suiker)

De lekkerste bietenpuree maak je door zelf biologische bietjes beetgaar te koken. Laat de bietjes wat afkoelen, haal het velletje en harde stukje bij de bladaanzet er af. Pureer de bietjes tot een fijne puree. Doe 100 gram bietenpuree in een pannetje en voeg 50 gram sap en een snufje zout toe. Verhit het geheel tot het bijna kookt. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes.

Doe de chocolade in een mengkom en giet de warme bietenpuree er op. Roer tot de chocola is opgelost. Hou je van een zoete mousse, voeg dan ook wat suiker toe. Echt nodig is het niet, de bietjes maken het ook al zoet.

Plaats de kom in een bak met ijswater en mix het mengsel met een elektrische mixer tot de dikte van lobbig geslagen room. Mix niet te lang want dan wordt de mousse stijf en korrelig . Doe de mousse in bakjes en bewaar op kamertemperatuur tot serveren. In de koeling wordt de mousse erg stevig.

Doe de chocolade in een mengkom en giet de warme bietenpuree er op. Roer tot de chocola is opgelost. Hou je van een zoete mousse, voeg dan ook wat suiker toe. Echt nodig is het niet, de bietjes maken het ook al zoet.

Plaats de kom in een bak met ijswater en mix het mengsel met een elektrische mixer tot de dikte van lobbig geslagen room. Mix niet te lang want dan wordt de mousse stijf en korrelig. Schep de mousse in mooie bolletjes op schaaltjes en garneer de mousse met bosbessen, walnoten en hazelnoten. Bewaar op kamertemperatuur tot serveren. In de koeling wordt de mousse erg stevig.

Dank je veelmaals voor de inspiratie @kokenmetkennis ! https://www.kokenmetkennis.nl/videos/vegan-chocomousse/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s